BANANA BREAD WITH STRAWBERRIES

Gluten Free, Lactose Free! (for english use Google translator)



Čo urobíte, ak zistíte, že máte doma zabudnuté banány a už ich nebudete chcieť jesť? Keďže trošku zrelší banán nie je zlý, ja som ich použila na prípravu banánového chleba, ktorý je bezlepkový a bez laktózy.

Budete potrebovať:

2 banány
1 vajce
1 šálku kokosového cukru (alebo menej, podľa chuti)
pol šálky mlieka (ryžového, sójového, kokosového...)
ryžovej múky
2 čajové lyžičky kypraceho prášku
trošku škorice

Jahody a mandle na ozdobu.

Chlieb sa dá robiť na množstvo variácií. Orechy môžete pridať aj priamo do cesta a tiež rôzne semienka či ovocie.

Banány vymiešame s vajíčkom a cukrom, pridáme zvyšok suchých surovín a mlieko. Ja používam na pečenie silikónovú formu, netrebujem tuk a chlieb sa z formy dá bez problémov vyklopiť.

Priznám sa, že všetky ingrediencie sú dané viac-menej odhadom. Cesto by nemalo byť tekuté, ale ani úplne husté. Malo by sa dať vyliať do formy. Pečieme zhruba na 180°C, cca 30 minút alebo dovtedy, kým vrch a mandle nezačínaju chytať zlatistú farbu.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za Váš milý komentár! / Thank you for all your kind comments!

01 09 10